Francuski za odrasle

Francuski jezik nije izgubio na svom značaju, kako to može da izgleda na prvi pogled. Poput engleskog, francuski jezik se redovno uči u školama kao drugi strani jezik.

Dinamika održavanja nastave

Dinamika održavanja nastave francuskog jezika je 2 puta nedeljno po 2 školska časa ili u skladu sa zahtevom grupe, intenzivni kursevi, 3 do 5 puta nedeljno.

Termini su usklađeni prema potrebama polaznika, pa je moguće pohađati francuski jezik radnim danima i vikendom, pre podne i uveče

Pre upisa bilo kog nivoa (osim prvog) neophodno je uraditi ulazni test, kojim se određuje realni nivo Vašeg znanja. Na osnovu testa i sugestija visoko kvalifikovanog kadra o individualnim mogućnostima i potrebama, upisujete se na kurs.

Tokom kurseva organizuju se progres koji ukazuju stepen savladanosti i prethodno obrađenih sadržaja.

Završni ispit obuhvata sve jezičke veštine (pismeni deo koji testira gramatiku i vokabular, kao i sposobnost pismenog izražavanja, test slušanja i razumevanja govora, usmeni deo koji testira sposobnost adekvatne upotrebe jezika i komunikacije na stranom jeziku).
Opšti kursevi francuskog jezika ovim dobijaju završnicu, ali i polaznu osnovu za dalje usavršavanje.

Konverzacijski kursevi francuskog jezika

Konverzacijski kursevi francuskog jezika predviđeni su za polaznike koji žele dodatno da usavrše svoju konverzaciju, ne žele da zapostave naučeno, koji su napravili određenu pauzu u učenju ili jednostavno žele da usavrše svoju veštinu vođenja debate na određenu temu.

Osnovni cilj konverzacijskih kurseva je funkcionalna upotreba jezika. Kroz konstantnu konverzaciju polaznici poboljšavaju sposobnost komunikacije, na početku kroz vođene dijaloge i situacije, a zatim kroz mini debate ili izlaganja..